Bel: 0180 654 500 info@ttibarendrecht.nl

Loodgieterswerk

Wat houdt het vak Loodgieter eigenlijk in?

Loodgieter is een oude benaming. Deze komt nog uit de tijd dat loodgieters nog daadwerkelijk lood moesten gieten. Ze goten loden pijpen en loden stroken. Deze stroken werden gebruikt om waterleidingen te repareren.

Bij een loodgieter denk je vaak aan mannen die onder je huis kruipen op zoek naar lekkages of kapotte leidingen. Die de verstopping van je gootsteen, toilet en riolering verhelpen en hun hand niet omdraaien voor werken in een beetje stank.

Tegenwoordig is het allemaal anders. Lood is giftig en mag al jaren niet meer voor waterleidingen gebruikt worden. De functienaam Loodgieter is dan ook sterk verouderd, maar in de volksmond hoor je het nog dagelijks. Loodgieterswerk bestaat onverminderd, maar is veel breder geworden. De moderne loodgieter noemen we Installatietechnicus.

Het loodgieterswerk maakt onderdeel uit van zijn of haar takenpakket.
De functie omvat veel meer. Dakwerk en de aanleg van sanitaire installaties en gasinstallaties horen ook bij het takenpakket. Dit maakt het een breed en zeer afwisselend vakgebied.

TTI heeft nog ├ęchte loodgieters!

Goede installatietechnici met kennis van loodgieterswerk zijn moeilijk te vinden. Het is een leuk en super afwisselend vak, maar geen makkelijk vak. Wanneer je je in het werk verdiept, ontdek je al snel dat ervaring en analytisch kunnen denken ontzettend belangrijk zijn. Ervaring helpt hierbij enorm.

TTI heeft die echte specialisten in dienst. Al vele jaren. We investeren in scholing en vaardigheden, waardoor ze bij jou gemotiveerd en effici├źnt aan de slag gaan. Niet alleen bij storingen en lekkages, maar ook bij de aanleg of renovatie van daken, afvoeren, leidingwerk, sanitaire installaties of keukens.

Hierdoor biedt TTI u de zekerheid van een probleemloze werking voor vele jaren.

Wat valt er bij TTI onder loodgieterswerk?

TTI biedt brede dienstverlening op het gebied van loodgieterswerkzaamheden. Bij ons kunt u terecht voor vakkundige aanpak van de volgende onderdelen:

Bij TTI zit u altijd goed. We maken een heldere prijsopgave, zonder open eindjes. Daardoor weet u precies waar je aan toe bent.

Wil u uw vraag eens vrijblijvend aan ons voorleggen? Neem dan contact op via de knop hieronder. Of bel ons gewoon.