Bel: 0180 654 500 info@ttibarendrecht.nl

Droge blusleiding

Wanneer verplicht?

Hoewel een droge blusleiding in de meeste gebouwen een toegevoegde waarde biedt, zijn ze in een aantal gevallen ook echt verplicht:

Droge blusleidingen zijn buizen gemaakt van staal. Hieraan gemonteerd zitten brandslang- en voedingsaansluitingen. Zo kan de brandweer met de pompinstallatie van een brandblusauto, veel water zeer snel bij de vuurhaard krijgen.

U kunt zich voorstellen dat de brandweer altijd op de werking van een droge blusleiding moet kunnen vertrouwen. Het is daarom wettelijk verplicht dat de leiding en de aansluitpunten jaarlijks op druk en waterdichtheid worden gecontroleerd.

Onderhoud

De Nederlandse norm NEN 1594 geeft richtlijnen voor de inspectie en het onderhoud van droge blusleidingen. TTI is gespecialiseerd in dit onderhoud.

Blusleidingen moeten jaarlijks worden onderhouden en gecontroleerd. Ten minste elke vijf jaar moet er uitgebreid onderhoud plaatsvinden.

Jaarlijks onderhoud

1. De visuele controle van alle onderdelen, inclusief de aansluitkast.
2. Controle voedings- en brandslangaansluitingen.
3. Conditioneren van rubber afdichtingen.
4. Controleren en conditioneren van de spindels.

Vijfjaarlijks uitgebreid onderhoud

1. Jaarlijks onderhoud.
2. Controleren of het ontluchtingsventiel goed functioneert.
3. Hydrostatisch beproeven van de blusleidingen, conform NEN 1594 wettelijk bepaald 16 bar voor blusleidingen van vóór 2006 en 24 bar voor blusleidingen van na 2006.
4. Het leeg maken, indien nodig drogen en afsluiten van de leiding.
5. Treden er lekkages op dan worden deze gerepareerd of een reparatie voorstel gedaan.

Onderhoudsrapport
Na het onderhoud leggen we alle bevindingen vast in een onderhoudsrapport. Ook voorzien wij de droge blusleiding van een nieuw onderhoudsetiket.

Droge blusleiding in uw bedrijfspand?

Neem geen risico met levensreddende installaties. Laat TTI u ontzorgen. Neem contact op over de mogelijkheden en maak vrijblijvend kennis.