Bel: 0180 654 500 info@ttibarendrecht.nl

Brandbestrijdingsmiddelen

Brandblussers

Wij leveren en controleren poederblussers, schuimblussers en CO2 blussers en brandslanghaspels. Waarvoor zet u welk type in?

Poederblusser

Een poederblusser is geschikt voor vele soorten branden, niet elektrisch geleidend en niet vorstgevoelig. De blussende werking is groot; ongeveer zes maal die van bijvoorbeeld een CO2-variant. Een nadeel van een poederblusser is de grote nevenschade aan elektronische apparatuur en de kans op herontsteking van het brandje als er niet goed geblust is.

Schuimblusser

Schuimblussers zijn gevuld met water en een schuimvormend middel. De blussende werking van schuim berust op afdekking (zuurstof wegnemen) en in geringe mate op afkoeling. De meest toegepaste schuimblussers zijn de zogeheten sproeischuimblussers die door een aanpassing in de spuitmond elke druppel uitstromende vloeistof onderbreken met lucht. Hierdoor ontstaat een nevel, die niet elektrisch geleidend is. Bovendien heeft het mengen met lucht een langere blusduur tot gevolg. Door de lange blusduur en de geringe nevenschade is een sproeischuimblusser uitermate geschikt voor thuis en kantoor.

CO2 blusser

Deze blussers zijn direct te herkennen omdat ze een zwarte expansiekoker of sneeuwkoker aan het uiteinde van de slang hebben. Het blusvermogen is iets minder dan de poeder- en schuimblussers. Maar ze veroorzaken erg weinig schade.

Brandslanghaspels

Nog maken......

Twijfelt u over de passende keuze? Vraag het TTI gewoon even.

Branddekens

Branddekens
Een branddeken is een deken die je over een vuur heen legt om het in een vroeg stadium te doven. Het doek bestaat uit een niet brandbaar materiaal, gecoat met een brandwerend middel. Op de houder van de blusdeken staat de gebruiksaanwijzing.

Een branddeken is eenvoudig te gebruiken. U kunt er prima een beginnende kleine brand mee blussen, bijvoorbeeld in een keuken.

Droge Blusleiding

Hoewel een droge blusleiding in de meeste gebouwen een toegevoegde waarde biedt, zijn ze in een aantal gevallen ook echt verplicht. Lees hier alles over wat TTI op het gebied van droge blusleidingen kan betekenen.